Транзит на Меркур – ефекти врз домородците во различни куќи

Transit of Mercury

Планетата Меркур во астрологијата претставува говор и способност за разбирање на нештата. Тоа покажува колку јасно можеме да ги видиме работите и колку добро можеме да ги изразиме нашите мисли. Ако Меркур е во добра позиција во вашата астролошка карта, ќе имате бистар ум и ќе можете да им помогнете на другите луѓе подобро да ги разберат работите.

Транзитниот Меркур може да влијае на вашиот живот на многу различни начини. Важно е да разберете како тоа ќе влијае на вас врз основа на тоа од која куќа транзитира Месечината. Еве детален преглед за тоа како транзитот на Меркур може да влијае на вашиот живот врз основа на тоа во која куќа поминува од наталната Месечина.

Транзит на Меркур во 1-ва куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Меркур кој транзитира во вашата прва куќа може да направи да се чувствувате како секогаш да има финансиски грижи. Можеби ќе се најдете во дружење со лошото друштво, што засега би довело до некои неповолни исходи. Важно е не само да се грижите за тоа што се случува дома, туку и да планирате однапред за овие проблеми да не се вратат подоцна! Исто така, би било добра идеја да ги одложите сите планови за патување засега.

 • Планирајте и грижете се за вашиот дом и финансии
 • Одложете ги сите планови за патување што можеби ги имате
 • Останете позитивни и мотивирани во овој период
 • Избегнувајте негативни исходи со дружење со добро друштво

Транзит на Меркур во втора куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Ако Меркур транзитира во втората куќа од наталната Месечина, тоа може да донесе зголемување на вашите приходи. Можеби ќе добиете повеќе ценење од вашите соработници и пријатели во овој момент. Може да научите и многу нови работи и да стекнете некое вредно знаење. Сепак, во овој период треба да внимавате на здравјето на вашите браќа и сестри.

 • Добијте поттик во вашиот приход
 • Стекнете нови знаења и вештини
 • Ценет од пријателите и соработниците
 • Внимавајте на здравјето на браќата и сестрите за време на транзитот

Транзит на Меркур во третата куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Меркур ќе влезе во третата куќа од вашата натална месечина, тогаш може да има некои здравствени проблеми или тешкотии што може да се појават поради слабости во оваа област што понекогаш би го отежнувале животот, но со поддршка од пријателите и членовите на семејството овие прашања не треба да стојат. премногу долго пред да се решат ефикасно! Тоа значи и конфликт меѓу родителите & засилувач; деца, како и соработници итн., затоа внимавајте кога работите со различни генерациски групи.

 • Добијте поддршка од семејството и пријателите за да ги надминете здравствените тешкотии
 • Конфликтот меѓу родителите и децата може ефикасно да се реши
 • Добро време да се грижите кога работите со различни генерациски групи
 • Останете позитивни и мотивирани во тешките моменти

Транзит на Меркур во 4-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Ако Меркур транзитира во четвртата куќа од наталната Месечина, тоа носи нови можности за раст на приходите. Ова е добро време за учење и успешно постигнување на испитите. Може да размислите и за инвестирање во недвижен имот затоа што веројатно ќе видите добри приноси. Вашиот сопружник исто така може да ви помогне финансиски во овој период. Ќе бидете мирни и успешни во она што го правите.

 • Нови можности за раст на приходите
 • Подобрени академски перформанси
 • Успех во инвестициите во недвижнини
 • Финансиска помош од брачниот другар

Транзит на Меркур во 5-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Ако Меркур транзитира во петтата куќа од наталната Месечина, може да се чувствувате ниско во однос на здравјето. Овој транзит може да предизвика проблеми со децата, затоа бидете многу внимателни како се однесувате со нив. Може да имате и тепачки со вашиот сопружник во овој период. Засега подобро би било да се држите подалеку од лошите асоцијации. Доколку е можно, треба да се избегнуваат расправии со колегите. Напорите на студентите можеби нема да се материјализираат и студиите може да бараат повеќе напорна работа и фокус. Ниту ова не е добро време да се привлечете во какви било инвестициски планови.

 • Добијте совети за тоа како да се справите со проблемите со здравјето, бракот и децата
 • Останете подалеку од тепачки и конфликти со колегите и членовите на семејството
 • Разберете ги лошите ефекти од инвестициите во ова време
 • Можеби ќе имате повеќе трпение и фокусирање, што ќе ги олесни вашите студии.

Транзит на Меркур

Транзит на Меркур во 6-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Меркур ќе се пресели во шестата куќа од вашата натална Месечина, ќе видите успех и победа во сите ваши потфати. Вашиот бизнис ќе расте, ќе научите многу и ќе добивате придобивки од многу извори. Ќе видите и напредок во вашите студии.

Ќе продолжите да имате удобен начин на живот со редовни работи во кои уживате, како автомобил и други луксузи. Вашиот приход ќе остане фер, врз основа на вашата работа. Во овој период треба да бидете здрави, но обидете се да избегнете расправии со постарите луѓе.

 • Ќе видите успех во сите ваши потфати
 • Вашиот бизнис значително ќе порасне
 • Во овој период ќе научите многу
 • Се појавуваат нови можности за личен раст и добронамерност

Транзит на Меркур во 7-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога мудриот и лојален Меркур ќе се пресели во седмата куќа од наталната Месечина, постарите луѓе почнуваат да бараат вина во вашата работа. Може да се соочите со многу противење во овој период што може да ви ги отежни работите на многу начини!

Наместо да се чувствувате под стрес за вашето здравје, обидете се да воспоставите подобра комуникација со членовите на семејството. Ова ќе им го овозможи потребното внимание без да ве натера да се чувствувате исцедено или игнорирано! Избегнувајте какви било планови за патување додека работите не се смират малку повеќе во однос на тоа како се чувствуваат сите – вклучително и самите себе ?

 • Зајакнете ги односите со членовите на семејството
 • Избегнувајте стрес и напнатост во личниот живот
 • Нема планови за патување во овој период
 • Грижете се прво за себе!

Транзит на Меркур во 8-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Меркур ќе влезе во осмата куќа од вашата натална Месечина, вашиот социјален статус почнува да расте. Можеби ќе уживате во поудобен или полуксузен начин на живот. Работите на вашите деца исто така остануваат мазни. Ако другите планети го поддржуваат овој транзит, може да дочекате и нов член во вашето семејство.

Ќе имате подобро расудување и ќе можете да носите помудри одлуки кога ја користите моќта на Меркур. Можете исто така да направите добро на вашата кариера и да заработите добар приход. Ќе имате и многу душевен мир и ќе бидете успешни и покрај секакво противење.

 • Стекнете социјален статус и подем во кариерата
 • Подобрено расудување и одлучување
 • Зголемени приходи и мир на умот
 • Имајте корист од среќата и покрај секое противење

Транзит на Меркур во 9-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Транзитот на Меркур во вашата деветта куќа од наталната Месечина го означува почетокот на релативно помалку среќен период. Може да наидете на некои расправии со вашиот татко во ова време, а финансиските загуби исто така ќе придонесат за тоа што моментално го чувствувате менталниот товар.

Најдобар начин да ја задржите вашата позиција на работа и да останете во чекор со семејниот живот е со напорна работа во овој период. Исто така, треба да размислите за намалување на трошоците, особено ако не сте сигурни што ќе се случи во иднина, но сакате душевен мир засега!

 • Одржувајте ја својата позиција на работа
 • Избегнувајте расправии со таткото
 • Намалете ги трошоците за мир на умот
 • Останете мотивирани за време на превирања

Транзит на Меркур во 10-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Ако Меркур транзитира во десеттата куќа од вашата натална Месечина, ќе се чувствувате подуховно. Ова ќе биде лесен и весел период. Во овој период ќе имате добар приход и раст на кариерата.

Ќе имате добар однос со вашиот сопружник и ќе биде мазно. Можеби ќе запознаете некој нов кој е добар за вас. Вашиот социјален статус би се подобрил затоа што би биле успешни. Ова ќе направи да се чувствувате подобро психички.

 • Духовно, лежерно и весело
 • Добар приход и раст на кариерата
 • Запознајте некој нов кој е добар за вас
 • Социјалниот статус се подобрува

Транзит на Меркур во 11-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Движењето на Меркур во единаесеттата куќа од наталната Месечина ќе ви даде повеќе сила. Во ова време ќе имате многу материјални удобности и удобности. Вашите браќа и пријатели ќе бидат тука за вас кога ќе ви требаат.

Има добри шанси да пронајдете и развиете нова вештина. Ова може да ви даде приход од повеќе од еден извор. Вашето здравје треба да остане на задоволително ниво. Исто така, би поминале време со спротивниот пол и би уживале.

 • Уживајте во материјалните удобности и удобности
 • Браќата и пријателите ќе бидат тука за вас
 • Развијте нова вештина што може да донесе приход од повеќе од еден извор
 • Добро здравје во текот на транзитот

Транзит на Меркур во 12-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Месечината е во дванаесеттата куќа, Меркур станува послаб. Може да има и губење на богатството и здравјето – но не мора и двете одеднаш! Во овој период може да потрошите повеќе пари од вообичаено без да го сфатите тоа; патувањата во странство веројатно ќе донесат разочарување или жалење подоцна по патот, бидејќи тие не го обезбедуваат она што се очекувало кога претходно ги планирале.

Можеби ќе ви биде тешко да го одржите мирот во врските, но можно е да останете ладни и прибрани. Треба да се потрудите да не дозволите лутината или тагата да не ви влезе под кожа на дејствијата на другиот бидејќи тоа само ќе ги доведе на веселиот начин да ви наштетат и вас и самите себеси!

 • Останете под контрола на вашето трошење во овој период
 • Извлечете го максимумот од сите врски што ги имате
 • Избегнувајте да бидете лути или вознемирени од другите
 • Стекнете подлабоко разбирање за себе и за оние околу вас

Транзитот на Меркур е време кога навистина можете да се фокусирате на вашите цели и да ги завршите работите. Ако знаете во која куќа транзитира, можете да ја искористите оваа енергија за да напредувате во она што е важно за вас. Кликни тука да го добиете вашиот детален извештај за тоа како Меркур ќе влијае на вашиот живот за време на неговиот транзит.

Без разлика низ кој знак транзитира Меркур, секогаш е важно да останете свесни за потенцијалните влијанија што може да ги има. Останете во пресрет на играта со читање на вашите извештај за предвидување и да знаете што да очекувате во ова време.

Scroll to Top