Транзит на Месечината – ефекти врз домородците во различни куќи

Transit of Moon

На Месечината во астрологијата го претставува нашиот ум и мајка. Состојбата на Месечината во нашата карта на раѓање покажува како ја доживуваме божествената мајка во нас и колку јасно можеме да чувствуваме дека нашата способност да негуваме и сочувствуваме со другите е неограничена. Исто така, покажува колку светло нашите умови можат да блеснат во однос на разбирањето и чувствителноста.

Месечината е моќна планета која може да влијае на нашите животи на многу начини. Транзит на Месечината е време кога месечината се движи во различен знак и влијае на вашиот живот на различни начини. Во зависност од тоа низ која куќа транзитира, може да очекувате да видите различни резултати. Важно е да разберете што значи кога Месечината транзитира низ различни куќи на вашата родна карта.

Транзит на Месечината во првата куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Ако Месечината е во транзит до првата куќа од вашата натална Месечина, ќе бидете среќни и задоволни. Може да стекнете и некое богатство во овој период. Ова е добро време за вас бидејќи вашите напори ќе донесат позитивни награди. Има многу љубов во воздухот, па можете да очекувате да имате многу романса. Ќе ве почитуваат и препознаваат и пријателите и роднините. Вашето здравје ќе остане добро во овој период. Може да имате и добри изгледи за брак во зависност од другите планети и Dasas.

 • Промоција на самољубие
 • Потенцијал за препознавање од пријателите и семејството
 • Зголемување на изгледите за романса/брак
 • Здрав начин на живот
 • Постигнете успех со вашите напори
 • Искусете просперитет, задоволство и среќа

Транзит на Месечината во втора куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Транзитирањето на Месечината во втората куќа носи со себе атмосфера на несреќа и фрустрација. Колегите не нудат голема поддршка во ова време, па затоа треба да се потпрете на пријателите за компанијата; избегнувајте да собирате тепачки ако е можно. Вашиот социјален живот е исто така потежок од вообичаено – доволно е тешко само да се обидувате да воспоставите врски на работа! Но, не грижете се: овие груби закрпи ќе поминат доволно брзо.

 • Најдете внатрешен мир со подобро разбирање за себе
 • Избегнувајте непотребни тепачки
 • Социјалниот живот наскоро ќе се подобри
 • Искористете ги тешките моменти како искуство за учење

Транзит на Месечината во третата куќа од вашата натална месечина (Месечева карта)

Имањето на месечината во третата куќа од вашата натална месечина ви дава храброст да ги победите вашите непријатели. Имате тенденција да бидете среќни и задоволни во овој период. Ова е исто така период на подобрување на вашето здравје и односи. Пријателите, роднините и браќата и сестрите ве поддржуваат цело време. Може да очекувате и награда од вашиот шеф. Вашиот однос со вашиот сопружник исто така останува добар во овој период. Ова е добро време да планирате кратки патувања.

 • Ви дава надеж и храброст
 • Овозможува подобрување на вашето здравје
 • Создава позитивни односи со пријателите, роднините, браќата и сестрите, брачниот другар
 • Обезбедува време за планирање кратки патувања
 • Може да очекувате награда од вашиот шеф
 • Вашиот однос со вашиот сопружник останува позитивен

Транзит на Месечината во 4-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Транзитот на Месечината во четвртата куќа од вашата натална месечина може да значи дека имате проблем да напредувате на работа. Може да изгубите и пари во овој период, а трошоците ќе бидат големи. Важно е да возите внимателно во овој период и да внимавате на какви било проблеми со роднините, особено од страната на вашата мајка. Вашето здравје, исто така, може да се намали поради варење или проблеми со градите. Може да се чувствувате и поемотивни во овој период. Треба да бидете внимателни и со паричните работи.

 • Избегнувајте проблеми со парите во овој период
 • Бидете внимателни додека возите
 • Грижете се за вашето здравје
 • Внимавајте на трошењето
 • Обрнете внимание на предупредувањата во ова време

Транзит на Месечината во 5-та куќа од вашата натална месечина (Месечева карта)

Месечината во петтата куќа од наталните карти може да влијае до одреден степен на вашиот интелект. Во ова време, може да доживеете пад во перформансите на работа и да постои потенцијал за проблеми поврзани со стомакот, како што се варење или ментален стрес, како и со зделките кои не излегуваат профитабилни или поради недостаток на насоки кога ќе се појават работи поврзани со кариерата. Овој пат бара вашето трпение за успешно да плови низ него.

 • Зголемете го квалитетот на вашата работа
 • Оптимизирајте ги вашите перформанси и дозволете ви да донесувате поинформирани одлуки
 • Мотивирајте се да се фокусирате на здравјето и благосостојбата
 • Позитивно идентификувајте ги проблемите и нивните решенија

Транзит на Месечината во 6-та куќа од вашата натална месечина (Месечева карта)

Кога Месечината ќе се пресели во шестата куќа од наталната Месечина, тоа е добро за вас. Ќе бидете успешни и познати во овој период. Ќе бидете среќни и спокојни во домашниот живот. Сепак, би можеле да западнете во неволја ако сте во врска со некој од спротивниот пол. Вашето здравје ќе остане стабилно, но вашите трошоци може да варираат. Ова е добро време да ги победите вашите непријатели и конкуренти. Во овој период ќе заработувате и од инвестиции. Ќе уживате и во поминувањето време со вашиот партнер.

 • Успех во деловниот и домашниот живот
 • Среќа и мир дома
 • Инвестиции кои даваат профит
 • Поминувајте го времето со партнерот среќно
 • Здравје без проблеми

Транзит на Месечината

Транзит на Месечината во седмата куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Месечината во седмата куќа од вашата натална Месечина значи дека ќе заработувате од странски зделки и здруженија. Љубовниот живот ќе ви се подобри и ќе имате здрава и среќна врска со сопружникот. Исто така, ќе заработите повеќе пари во овој момент. Социјалниот живот ќе ви се подобри и ќе имате повеќе пријатели од спротивниот пол. Ќе бидете успешни и во напорите, а партнерот многу ќе ги поддржува вашите напори. Ова е добро време и за патување.

 • Поволни финансиски периоди
 • Зајакнати односи со сопружникот и партнерот
 • Подобрен социјален живот, пријатели од спротивниот пол
 • Успешни деловни потфати

Транзит на Месечината во 8-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Месечината ќе се пресели во вашата осма куќа, можеби ќе почнете да имате некои здравствени проблеми. Исто така, треба да избегнувате какви било расправии дотогаш бидејќи тоа може да ги влоши работите и за двајцата вклучени! Ако има проблеми со депресија или симптоми поврзани со стрес во овој временски период – не двоумете се да побарате стручен совет за тоа како најдобро да се справите со нив за да не излезат повторно од контрола. Важно е секој човек прво да се грижи за себе пред да се грижи премногу.

 • Внимавајте на околината и не учествувајте во расправии во овој временски период
 • Побарајте стручен совет за симптомите поврзани со стресот
 • Овој временски период може да биде тежок за некои луѓе, но има начини да го поминете.
 • Разберете ги придобивките од овој временски период

Транзит на Месечината во 9-та куќа од вашата натална месечина (Месечева карта)

Кога Месечината е поставена во деветтата куќа, тоа може да го забави вашиот напредок на работа. Ќе бидете напорни, но се чини дека секогаш ќе има некоја пречка помеѓу вас и успехот. Болката во колковите или нозете исто така би го мачела овој временски период; можеби дури и доведе до спор со таткото. Може да направите некоја добротворна работа или да одите на религиозно патување.

 • Ги идентификува вашите пречки и како да работите околу нив
 • Предлага морално исполнување како алтернативен пат до успехот
 • Останете мотивирани да работите напорно и да ги постигнете своите цели
 • Искористете го максимумот од вашата енергија во овој тежок период

Транзит на Месечината во 10-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Месечината ќе се пресели во десеттата куќа од каде што е позиционирана во вашата родна карта, тоа носи подем во вашата кариера. Можеби ќе добиете унапредување во ова време. И вашиот шеф почнува да ја цени вашата работа. Ова е исто така добар период за започнување бизнис. Во овој период се случуваат и некои профитабилни деловни или професионални патувања. Се чувствувате многу енергично и благословено. Семејството и пријателите исто така даваат целосна поддршка. Може да добиете и одредено признание од владата во ова време. Генерално, ова е добар период за акумулација на богатство и слава.

 • Добар период за започнување бизнис
 • Се чувствувате многу енергично и благословено
 • Семејството и пријателите исто така даваат целосна поддршка
 • Генерално, ова е добар период за акумулација на богатство и слава.

Транзит на Месечината во 11-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Месечината е позиционирана во 11-тата куќа, приходите почнуваат да се зголемуваат. Овој транзит, исто така, носи зголемување на платите за некои и деловните приноси што може да се користат како стимулации доколку е потребно! Единаесеттата куќа означува нови енергии кои ќе ви помогнат да постигнете успех и со лични достигнувања, како и надвор од вашиот професионален живот, како пријателите или членовите на семејството; тоа е возбудлив временски период затоа што сите работат заедно кон овие цели – жените особено придонесуваат многу во оваа фаза.

 • Ќе забележите зголемување на приходите
 • Ова е временски период кога целите може да се постигнат со помош на другите
 • Одлично време за жените да придонесат со своите силни страни
 • Бизнис профитот може да се користи како поттик
 • Ова е возбудливо време за тимска работа

Транзит на Месечината во 12-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Ако Месечината транзитира во дванаесеттата куќа од каде што е во вашиот хороскоп, може да бидете под стрес и да имате здравствени проблеми. Може да имате одредена напнатост, главоболки и проблеми со очите. Односот со вашиот сопружник исто така може да биде турбулентен поради честите судири.

Треба да се обидете да го задржите трошењето под контрола во овој период. Не сакате вашата репутација да се влоши. Останете подалеку од се што е незаконско што може да ви го отежне овој пат.

 • Чувајте ги паричните прашања под контрола
 • Погрижете се вашите односи да бидат во одлична форма
 • Намалете го нивото на стрес со донесување мудри одлуки
 • Обезбедете добра репутација

Учењето за Месечината во астрологијата и како таа влијае на вашиот живот ќе ви помогне да разберете што се случува во вашиот свет. Погрижете се да останете информирани за вашите специфични астролошки предвидувања со тоа што ќе го добиете вашиот астролошки извештај од нашите експерти за ажурирања и информации што може да се применат во вашиот секојдневен живот. Се надеваме дека оваа статија ви помогна да дознаете повеќе за тоа како Месечината влијае на нас.

Ако сте заинтересирани да дознаете повеќе за транзитот на Месечината, кликнете на оваа врска сега! Ние нудиме астролошки извештаи кои ќе ви помогнат да ве водиме низ оваа фаза за да разберете што точно се случува со вашите емоции во овие времиња.

Ова знаење може да биде многу корисно кога се занимаваме со прашања како врски или проблеми поврзани со работата, бидејќи ни овозможува да ги гледаме работите од нова перспектива наместо само да реагираме без претходно да размислуваме! Кликнете овде за да го добиете вашиот пријавете денес!

Scroll to Top