Kaj je Nadi Dosh? Zdravila Nadi Dosha

What is Nadi Dosh? Remedies of Nadi Dosha

Kaj je Nadi Dosh? Zdravila Nadi Dosha

Nadi Dosha je sanskrtski izraz, ki v prevodu pomeni “problem s kanalom”. To stanje se pojavi, ko lunina energija vpliva na pretok vate v vašem telesu. Vata je odgovorna za vsa gibanja, vključno s krvnim obtokom. Če imate to stanje, lahko vpliva na vaše zdravje in dobro počutje, ker zmanjša ali ustavi vašo sposobnost prostega gibanja! Kakšna so nekatera zdravila? Preberite, če želite izvedeti več!

Nadi dosha je planetarni tranzit ali podobdobje, ki ga povzroči oviran pretok energije skozi naše nadije. V človeškem telesu so 3 Nadi, znani tudi kot Shat Čakre (“Kolo stotih energijskih kanalov”). Ko se pretok energije skozi katerega od nadijev blokira, se ta nadi imenuje tudi Nadi dosha.

Prvi nadi ali Shat čakra se imenuje Aadi Nadi in predstavlja Vaata (zračni) element. V človeškem telesu se Aadi Nadi začne od spodnjega dela stopal in konča na vrhu glave. Drugi je Madhya Nadi in predstavlja element Pitta (ogenj). Madhya Nadi se začne od vrha glave in navzdol do dna stopal, kar predstavlja pretok energije v obe smeri; od zgoraj navzdol, pa tudi od spodaj navzgor. Tretji Nadi se imenuje Antya Nadi in predstavlja element Kapha (voda). V človeškem telesu se Antya Nadi začne od vrha do dna stopal in se konča na dnu glave.

Nadi dosha je disharmonija v energijskem kanalu, ki lahko povzroči bolezni in preprečuje pravilno delovanje telesa.

V skladu z astrologijo, če je katera koli Nadi dosha blokirana ali je pretok energije moten v tem določenem nadiju, to posamezniku ne bo dovolilo, da doseže svoj cilj ali ovira njegov napredek pri doseganju uspeha. Povzroča tudi zdravstvene težave, povezane s to posebno Nadi.

 1. Aadi Nadi (Vaata) dosha – Planetarni tranzit ali podobdobje v človekovem življenju glede na došo Aadi Nadi (Vaata) nastane, ko Zemlja pride med Sonce in Luno. To je tisto, kar povzroča mrke glede na Vaastu Shastra. Ko je to povzročeno, bodo prizadete hiše, ki so hiše Vaata (severovzhod in sever). Te hiše se v vedski astrologiji imenujejo Rayara Sthana ali položaj stare lune. Aadi Nadi (Vaata) došo lahko povzroči tudi mrk zunaj Rayara Sthana. Ko se to zgodi, lahko povzroči Yogini Došo. Te hiše se v vedski astrologiji imenujejo Yamaganda Sthana ali položaj nove lune.
 2. Madhya Nadi (Pitta) dosha – Planetarni tranzit ali podobdobje v človekovem življenju glede na Aadi Nadi (Vaata) došo nastane, ko Sonce pride med Zemljo in Luno. To je tisto, kar povzroča mrke v vedski astrologiji. Ko je to povzročeno, bodo prizadete hiše, ki so hiše Pitta (vzhod-jug). Te hiše se v vedski astrologiji imenujejo Chaturthamsa Sthanam ali četrtina lune. Madhya Nadi (Pitta) došo lahko povzroči tudi mrk zunaj Chaturthamsa Sthanam. Ko se to zgodi, lahko povzroči Yogini Došo. Te hiše se v vedski astrologiji imenujejo dasamsa ali dekanat položaj lune.
 3. Antya Nadi (Kapha) dosha – Planetarni tranzit ali podobdobje v človekovem življenju glede na došo Antya Nadi (Kapha) nastane, ko Sonce pride med Zemljo in Mars. To je tisto, kar povzroča mrke v vedski astrologiji. Ko je to povzročeno, bodo prizadete hiše, ki so hiše Kapha (zahod-sever). Te hiše se v vedski astrologiji imenujejo Saptamsa ali položaj sedmih lun. Došo Antya Nadi (Kapha) lahko povzroči tudi mrk zunaj Saptamse. Ko se to zgodi, lahko povzroči Yogini Došo. Te hiše se v vedski astrologiji imenujejo dasamsa ali dekanat položaj lune.

Nekatere zdravstvene težave, ki jih lahko povzroči Nadi dosha:

 • Aadi Nadi (Vaata) dosha – Bolezni srca, depresija, anksioznost, bolečine v kosteh in druge težave, povezane s kostmi, gležnji in težave s kostmi, težave s tonzili, modrice po telesu.
 • Madhya Nadi (Pitta) dosha – Kožne bolezni, kot so akne in mozolji, krvni rak itd., Če je Pitta močno poslabšana zaradi Marsa, lahko povzroči raka na jetrih.
 • Antya Nadi (Kapha) dosha – Težave z dihali, kot so astma, bolezni zgornjih dihal, kot so prehlad, zastoji sinusov itd., Rak limfnega sistema.

Zdravila za odstranitev Nadi Doše

Kateri je najboljši način, da se znebite slabe Nadi? To lahko storite z astrologijo ali drugimi sredstvi. Ponudili smo vam olajšanje te doše s ponudbo informacij o tem, kako lahko svoje težave odpravite s pomočjo strokovnjaka, ter z zagotavljanjem zdravil, ki so poceni in učinkovita!

Za osebe, na katere vpliva Nadi Dosha, se priporočajo naslednja zdravila:

 1. Uporaba korektivnih/popravljalnih dragih kamnov ali astrološke yantre, kot je svetovno znana “Sampurna Vivah Sukh Yantra” našega svetovno znanega astrologa Ankita Sharme iz Indije.
 2. Redno petje mantre Mahamrityunjaya.
 3. Darovanje žita, oblačil, krav itd. revnim in revnim ljudem ali brahmanskim družinam.
 4. Poročiti predlagano dekle najprej z Gospodom Višnujem, nato pa z možem, ki si ga želi.
 5. Sprejemanje življenjskega sloga ohranjanja miru, sodelovanja in velikodušnosti v zakonskem življenju.

Molimo Maha Lakshmi Mataji za vse tiste, ki trpijo zaradi težav kot takih, in jim želimo veliko sreče. Naj bo njuno zakonsko življenje polno sreče in miru.

»Ko iščete verodostojno astrološko poročilo, je težko premagati ABCnakshatra.com! Naše poročilo vključuje vedske astrološke napovedi in 100 % učinkovita zdravila, ki so znana kot ena najbolj natančnih v vsej Indiji.

 • Personalizirano poročilo Lal Kitab na ABCnakshatra.com vam bo pomagalo pri prebijanju skozi življenje s 100 % zagotovljeno natančnostjo! Pridobite paket vedskih astroloških poročil za popolno razumevanje dogajanja v preteklosti in prihodnosti, da zagotovite duševni mir zdaj ali pozneje, ko je to najbolj pomembno
 • Matematika je dobra, še pomembneje pa so tudi njihova zdravila, ki delujejo hitro brez kakršnih koli stranskih učinkov, saj so vsa naravna homeopatska zdravljenja, ki izvirajo neposredno iz starodavnih svetih spisov, kot so Vede.
 • ABCnakshatra.com vam prinaša tudi personalizirano poročilo o astrologiji Lal Kitab, s pomočjo katerega lahko naredite vsako napoved svojega življenja skupaj s 100 % učinkovitimi zdravili zase.

Scroll to Top