Транзит на Венера – ефекти врз домородците во различни куќи

Планетата Венера ја симболизира убавината и хармонијата во животот. Ни помага да уживаме во се останато. Состојбата на Венера во вашата табела открива колку сте поврзани со совршено хармоничната и убава природа на свеста. Ова одржува рамнотежа помеѓу крајностите на животот.

ABC Nakshatra го има совршеното решение за вас. Нашите ведски астролози можат точно да ви кажат како Венера ќе влијае на вашиот живот врз основа на нејзината позиција од Месечината во моментот на вашето раѓање. Венера е планета на љубовта, убавината и парите. Тоа владее со нашите односи со другите, како и со тоа како се чувствуваме за себе. Кога транзитира низ различни куќи во вашата астрологија Месечева картаноси промени кои се рефлектираат во овие области од животот.

Оваа статија ќе ви помогне да разберете кои промени би можеле да се засноваат на тоа каде е поставена Венера во моментот на раѓањето, според вашите Месечева карта.

Транзит на Венера во првата куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Венера транзитира до првата куќа од наталната Месечина, таа го зголемува богатството, среќата, успехот во образованието, изгледите за брак, рекреацијата и растот во бизнисот. Може да очекувате многу случувања на личен план. Ова е добар период за запознавање нови луѓе и уживање во друштво на спротивниот пол.

Можеби ќе се најдете привлечен од некој нов во овој момент – некој што може да направи да се чувствувате среќни и успешни. Ова е одлично време за романса и уживање во животот максимално. Може да откриете и дека вашата кариера или образовни определби се одвиваат добро во ова време. Погрижете се да ги искористите сите добри работи што Венера ги има зачувано за вас!

 • Добар период за запознавање нови луѓе и уживање во друштво на спротивниот пол
 • Не ја пропуштајте оваа ретка можност да го зголемите вашето богатство!
 • Зголемено богатство, среќа, успех во бизнисот
 • Зголемете го профитот во бизнисот

Транзит на Венера во 2-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Венера ќе премине во втората куќа од вашата натална Месечина, можеби ќе уживате во купувањето нова облека и додатоци. Можеби ќе бидете повеќе заинтересирани за музика. Може да се забавувате поминувајќи време со вашето семејство и да заработите пари. Може да купите и скапоцени камења и украси во ова време. Љубовните врски би можеле да одат добро и да забележите успех со женските работи.

 • Уживајте во рекреација со семејството, парични добивки и профити од владата. Работите поврзани со жените се исто така успешни
 • Љубовните врски ќе цветаат за време на овој транзит
 • Вашиот афинитет за музика најверојатно ќе се зголеми
 • Повеќе сте склони да ги трошите парите во купување скапоцени камења и украси

Транзит на Венера во третата куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Третата куќа од наталната Месечина е местото каде што можете да очекувате добивки од пријателите, раст на бизнисот и помош од владата. Може да доживеете и пад на непријатели и противење, зголемена храброст и среќа и доаѓање на добри вести.

Имате браќа и сестри кои сакаат да поминуваат време со вас. Ова ќе ви помогне да имате добар социјален живот. Можеби ќе уживате во трошењето време на хоби и креативни определби, како што се музиката и уметноста. Венера овде може да ви даде авторитет, моќ и просперитет, како и повисока позиција и луксуз.

 • Придобивка од пријатели, подем на власт
 • Падот на непријателите и опозицијата
 • Добар социјален живот, луксуз
 • Повеќе авторитет
 • Пристигна добри вести, помош од Владата

Транзит на Венера во 4-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Транзитот на Венера во 4-та куќа од вашата натална Месечина ќе ви помогне да ги исполните вашите желби и да го зголемите вашето богатство. Исто така, ќе бидете подружељубиви и ќе имате посилни односи со членовите на семејството. Ќе бидете и ментално посилни и ќе уживате во добро здравје и материјална удобност. Мајчинот сака да поминува време со својот сопружник и децата. Тие навистина уживаат во друштво на спротивниот пол, а исто така стекнуваат нови пријатели. Тие имаат попустлив начин на живот.

 • Можете да ги исполните сите желби, да го зголемите богатството и имотот
 • Промовирајте дружељубивост и поврзување со роднините
 • Зголемете го просперитетот во животот
 • Сакате да поминувате време со сопружникот и децата
 • Акумулирај добар приход од имот, слава или име

Транзит на Венера во 5-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Венера е во 5-та куќа од Месечината во вашата родна карта, тоа носи среќа во детските прашања. Исто така, ќе поминете добро на испитите, ќе имате повеќе можности за забава и ќе имате романтични средби со партнерот. Пријателите, менторите и постарите ќе ве поддржуваат во овој период. Исто така, во овој период може да попаднете на некој посебен. Нивото на привлечност кон спротивниот пол се зголемува кога Венера е во 5-та куќа од Месечината.

 • Романса со партнерот во овој период
 • Добивка од коцкање или шпекулации
 • Можност за успех на испитите
 • Можности за забава
 • Пријателите и постарите ќе бидат задоволни со вас
 • Ќе уживате во просперитетен социјален живот

Транзит на Сонцето

Транзит на Венера во 6-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Транзитот на Венера во 6-тата куќа од вашата натална Месечина често се гледа како лоша среќа. Овој транзит го зголемува бројот на непријатели што ги имате и ве тера постојано да се грижите за вашето здравје. Во овој период може да имате несогласувања со вашиот сопружник. Може да доживеете и некаков ментален стрес. Најдобро е да избегнувате патувања на долги релации бидејќи има поголеми шанси да се случат несреќи.

 • Ќе можете да избегнете несреќи ако помалку патувате
 • Пократките патувања се побезбедни за вас во овој период
 • Менталниот стрес продолжува и постои страв од здравствени проблеми
 • се грижи за вашата ментална и физичка благосостојба
 • Обидете се да избегнувате врски со луѓе со кои вообичаено не поминувате време или имате кавга од минатото

Транзит на Венера во 7-ма куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Транзитот на Венера во седмата куќа од Месечината се смета за неповолен. Ова може да предизвика проблеми со нештата поврзани со вашиот генитален и репродуктивен систем, патување, конфликти со вашиот сопружник и проблеми со заработката. Можеби ќе имате повеќе конфликти во брачниот живот, ќе трошите повеќе пари и ќе бидете несреќни во љубовните работи. Исто така е добро време да се држите настрана од проблематичните соработници. Сепак, може да добиете некое признание или награда од некој кој е на власт во овој период.

 • Останете подалеку од болести поврзани со гениталиите и репродуктивниот систем
 • Можно е одредено признание или награда од власта или владата
 • Разберете како да избегнете стапици во животот
 • Проактивно подгответе се за предизвиците што може да се појават во ова време, без оглед на кој пат одат
 • Откријте начини да ја искористите можноста во ваша корист (што е сосема можно)

Транзит на Венера во 8-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Транзитот на Венера во 8-та куќа од Месечината ви помага да се справите со проблемите и ве прави успешни. Ќе имате удобен живот со куќи, придружници и богат сопружник. Овој транзит носи успех и во љубовните работи. Можеби ќе бидете со атрактивен партнер, особено ако сте маж. Студентите ќе почнат да учат понапорно, па дури и може да купат имот или куќа.

 • Промовирајте прогресија во односите и животот
 • Добијте позитивни резултати од инвестициите
 • Зголемен успех во љубовните работи
 • Подобрете ги оценките на училиште

Транзит на Венера во 9-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Венера ќе помине низ 9-та куќа од вашата натална Месечина, можете да очекувате да видите некои придобивки. Ова може да вклучува работи како што се стекнување бенефиции од владата, одење на аџилак или патување во религиозно место и одржување на поволна церемонија дома. Исто така, ќе откриете дека вашата среќа се подобрува во овој период. Партнерот ќе ви биде поддршка и ќе најдете многу душевен мир. Може да најдете успех и во образованието во ова време. Вашето здравје останува на задоволително ниво и ќе бидете повеќе склони кон религиозни активности.

 • Го зголемува мирот на умот
 • Заштита од физичка штета
 • Друштво со најблиските
 • Зголемено верско учество

Транзит на Венера во 10-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Според ведската астрологија, транзитот на Венера низ 10-тата куќа од Месечината не се смета за поволен. Овој транзит може да предизвика ментален стрес и грижи, спорови, проблеми на работа, повторливи неуспеси и тешкотии со владата. Можеби ќе сакате да бидете внимателни во однос на финансиите бидејќи има шанси да направите долг или заем. Исто така, треба да избегнувате какви било спорови со брачниот другар за да го одржите мирот во вашиот брачен живот.

 • Избегнувајте стрес и спорови на работа
 • Спречете ментален стрес и грижи во овој временски период
 • Останете подалеку од финансиски проблеми и спорови со брачниот другар
 • Одржувајте мир во вашиот брачен живот избегнувајќи какви било конфликти

Транзит на Венера во 11-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Венера е во единаесеттата куќа од вашата натална Месечина, ќе имате повеќе богатство и слава. Ќе имате и поддршка од пријателите, но и успех во вашите потфати. Ова е добро време за домашни работи и врски. Во овој период ќе се извлечете и од сите финансиски проблеми. Овој период е светол и за вашиот социјален живот. Веројатно ќе добиете подобра работа или статус, што ќе ве направи попопуларни меѓу вашите пријатели. И вашите пријатели ќе соработуваат со вас во овој временски период. И во брак ќе се забавуваат.

 • Добијте подобри односи со пријателите и семејството
 • Добијте поддршка од вашите пријатели
 • Излезете од финансиски проблеми
 • Полесно освојувајте ги луѓето преку социјалните интеракции
 • Промовира нови позиции и статус

Транзит на Венера во 12-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Ако Венера транзитира низ вашата 12-та куќа од Месечината, таа носи финансиски придобивки и може да уживате во материјалните удобности и сензуалните задоволства. Може да имате и забава во овој период. Меѓутоа, во овој период може и непотребно да трошите пари. Постои опасност да ви биде ограбена куќата, затоа бидете внимателни. Слободните може да започнат романтична врска во овој период.

 • Поединци може да уживаат во друштвото на својата сродна душа
 • Манифест пари и финансиски придобивки
 • Исполнете ги вашите желби за материјални удобности, сензуални задоволства и забава
 • Уживајте во бесплатен пријатен период со тоа што ќе бидете свесни за кражба, страв или несигурност

Овој блог пост ви даде детален преглед за тоа како транзитот на Венера може да влијае на вашиот живот врз основа на тоа која куќа ја зазема од Месечината. Ако ова звучи како нешто за што би можело да биде интересно да дознаете повеќе, ве охрабруваме да добиете детален извештај што опфаќа сè, од љубов и врски до финансии и кариера, за да можете да бидете подготвени за се што ќе ви се случи.

Ако не сте сигурни за вашето предвидување, кликнете овде за да нарачајте го вашиот извештајт денес!