Транзит на Марс – ефекти врз домородците во различни куќи

Сите сме слушнале за ефектите на другите планети врз нашите животи, но што е со транзитот на Марс? Таа е една од најмоќните и највлијателните планети во астрологијата. Има големо влијание врз нашите животи, па затоа е важно да се разбере неговото влијание. Ако сакате да дознаете повеќе за оваа огнена планета, не грижете се, ние можеме да ви помогнеме да разберете што значи за вас транзитот на Марс. Со нашите стручни ведски астролози, можете да видите како транзитот на Марс ќе влијае на вашиот живот и што можете да направите за да го искористите најдоброто од него.

Транзит на Марс во првата куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Марс транзитира до првата куќа од наталната Месечина, тоа е добро време за вас. Но, треба да почнете да обрнувате повеќе внимание на вашите финансии. Во овој период може да имате некои неочекувани трошоци. Можеби и вашето здравје не е многу добро. Може да имате и некои подеми и падови во вашата кариера во овој период. Подобро е да се избегне започнување сопствен бизнис во овој транзит. Односот со мајка ти можеби нема да биде многу добар во овој период. Но, на крајот, овој транзит ќе донесе позитивни работи во вашиот живот бидејќи ќе биде фаза на учење за вас.

 • Во ова време ќе научите многу.
 • Во ова време може да има некои подеми и падови во вашата кариера, но ќе научите од нив.
 • Можеби вашето здравје не е многу добро во овој период, но на крајот ќе се подобри

Транзит на Марс во втора куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Марс ќе се пресели во вашата втора куќа, можеби ќе имате проблем да го контролирате вашиот темперамент. Обидете се да не користите груби зборови. Треба да работите и на смирување. Особено треба да бидете внимателни со вашиот татко. Во овој период може да има некои здравствени проблеми и финансиски проблеми. Внимавајте на вашите работи и внимавајте на непријателите кои би можеле да се обидат да ве повредат.

 • Избегнувајте груби зборови кои можат да имаат негативни последици
 • Смирете се и работете на подобрување на вашето здравје
 • Пазете се од непријателите и заштитете се себеси и вашите работи
 • Контролирајте го вашиот темперамент со леснотија

Транзит на Марс во третата куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Марс ќе се пресели во вашата трета куќа од наталната Месечина, ќе заработите повеќе пари и ќе станете побогати. Во ова време ќе уживате во многу материјални удобности. Вашите напори ќе донесат добри награди и овие достигнувања ќе ви дадат поголема самодоверба и сила. Вашата издржливост и здравје исто така би биле задоволителни во овој период. Секоја хронична болест сега би исчезнала. Ќе добиете нова перспектива и јасност во животот. Непријателите може на крајот да заминат.

Во овој период добивате добри резултати. Роднините, семејството и пријателите ве ценат и ве почитуваат. Се чувствувате добро и психички олеснето. Патувањето во ова време е исто така наградно. Може да поминете квалитетно време и со саканите.

 • Заработете повеќе пари и станете побогати
 • Уживајте во материјалните удобности
 • Добијте добри награди за вашите напори
 • Добро здравје и издржливост

Транзит на Марс во 4-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Марс ќе влезе во 4-та куќа, може да донесе некои предизвици во животот. Луѓето кои порано беа ваши непријатели може да се обидат да ви наштетат сега. Може да создадете нови непријатели и од вашето семејство или социјален круг! Изгледате посурови од порано – ова е во суштина кога треба да внимавате на мајчинството, како и на сопственото здравје, бидејќи ние сме подложни на треска и стомачни проблеми (меѓу другото). Обидете се да воспоставите хармонични односи со саканите, додека избегнувате секаква вмешаност во имотни работи.

 • Воспоставете хармонични односи со саканите
 • Избегнувајте вмешаност во имотни работи
 • Чувајте го вашето здравје
 • Избегнувајте непријатели кои се обидуваат да ви наштетат

Транзит на Марс во 5-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Марс наскоро ќе се пресели во 5-та куќа од вашата натална Месечина. Ова може да доведе до непотребни стравови и стрес во вашиот живот. Треба да се обидете да останете смирени и да работите на односите со пријателите и семејството во овој период. Вашите деца може да страдаат и на здравствен план, па затоа треба да бидете внимателни. Во овој период треба да внимавате и на вашите навики во исхраната. Вашите трошоци би можеле да се зголемат, па можеби ќе сакате да ги преиспитате вашите навики за трошење за да одржувате непречени финансии.

 • Избегнувајте непотребни стравови, стресови и трошоци
 • Внимавајте на навиките во исхраната за одржување на добро здравје
 • Останете смирени и работете на односите со пријателите/семејството

Транзит на Марс во 6-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Транзитот на Марс до 6-та куќа од вашата натална Месечина е добро време за богатство и профит. Бизнисите во металната индустрија работат особено добро. Ќе добиете признание, па дури и ќе бидете промовирани за вашата добра изведба. Сето ова води до финансиски пораст. Ова е добро време да ги предизвикате непријателите и опозицијата. Пресудата на судски случај исто така ќе биде во ваша корист. И вашето здравје значително се подобрува во овој период. Во принцип, ова е среќен и просперитетен период за вас.

 • Натерајте ги луѓето самоуверени да го предизвикаат своето противење
 • Добијте судски случаи и добијте поддршка од семејството/пријателите
 • Уживајте во добро здравје, богатство и просперитет

Транзит на Марс

Транзит на Марс во 7-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Ако Марс премине во 7-та куќа од вашата натална Месечина, може да почнете да имате проблеми со вашиот сопружник и мајка. Ќе треба да бидете многу тактизирани и учтиви во овој период. Треба да внимавате и на вашиот деловен партнер, бидејќи тој или таа може да ве изневери. Приходите може малку да ви се намалат, затоа внимавајте со парите. Вашето здравје, исто така, може да се влоши во овој период, поради проблеми со стомакот, очите и градите.

 • Подобрете ги односите со семејството, брачниот другар и мајката
 • Добијте увид во проблемите што може да ги доживеете како резултат на овој транзит
 • Подгответе се за некои ментални проблеми, како и за физички проблеми

Транзит на Марс во 8-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Марс оди во 8-та куќа од вашата натална Месечина, тоа често може да значи дека ќе имате некои здравствени проблеми. Ова може да вклучува проблеми со дишењето, ментален немир и проблеми со вашата крв. Во овој период треба да се грижите за себе и да се трудите да останете здрави. Исто така, важно е да се биде внимателен кога ракувате со остри предмети или оружје. Финансиски, ова не е добро време да позајмите пари или да аплицирате за заем. Сепак, во блиска иднина може да има забавно патување со пријателите или семејството.

 • Бидете внимателни кога ракувате со остри предмети или оружје
 • Може да има забавно патување со пријателите или семејството во блиска иднина
 • Останете здрави во тешки времиња

Транзит на Марс во 9-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Ако Марс е во 9-та куќа од вашата Месечина, треба да бидете внимателни со финансиите и да внимавате на какви било здравствени проблеми кои би можеле да ве мачат. Можеби не се чувствувате многу енергични и можеби ќе треба да работите понапорно од вообичаено на работа. Вашиот имиџ и позиција на работа би можеле да бидат во опасност. Може да се чувствувате разочарани или непријатно во овој временски период.

 • Ќе можете подобро да ја разберете вашата финансиска состојба и да преземете чекори за нејзино подобрување.
 • Ќе можете да откриете какви било здравствени проблеми што можеби ги имате и да преземете чекори за да ги спречите.
 • Работните перформанси ќе ви се зголемат и покрај предизвиците со кои се соочувате.
 • Можете да го заштитите вашиот имиџ и позиција на работа со преземање мерки на претпазливост во овој временски период.

Транзит на Марс во 10-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Ако Марс транзитира до 10-тата куќа од вашата натална Месечина, може да почнете да имате повеќе проблеми со постарите луѓе. Иако ќе се трудите напорно, резултатите можеби нема да бидат толку добри како што се надевавте. Ова може да доведе до разочарување, кое треба да го избегнувате. Во овој период ќе треба да внимавате и на вашето здравје. Би било подобро да се држите подалеку од какви било непријатели, но да бидете будни и подалеку од какво било оружје. Веројатно ќе влезете во лошо друштво во овој период, што би можело да има контраефект. Може да имате и финансиски проблеми во овој период.

 • Во овој период внимавајте на вашето здравје
 • Избегнувајте да се впуштате во лошо друштво кое може да има контраефект

Транзит на Марс во 11-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Ако Марс транзитира до 11-та куќа од вашата натална Месечина, тоа ќе донесе среќа и среќа. Ќе бидете поздрави и ќе имате повеќе можности да заработите пари. Ќе имате и поголема поддршка од пријателите. Ова е добро време за инвестирање во недвижен имот или бизнис. Приходите ќе ви се зголемат, а би можеле да очекувате и добри вести од вашите браќа и сестри. Ќе се зголеми и вашиот статус во општеството.

 • Добијте подобро здравје и повеќе можности за приход
 • Направете профитабилни инвестиции во недвижнини
 • Имајте корист од стабилна и профитабилна деловна клима
 • Уживајте во зголемен статус и почит во општеството
 • Добијте увид во тоа што носи иднината за вас

Транзит на Марс во 12-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Марс влегува во 12-та куќа од вашето раѓање Месечина. Ова не е толку добро како што може да биде. Можеби сè уште имате некои болки во телото во овој период. Треба да бидете внимателни со стапалата, очите и стомакот. Може да имате и некои проблеми со спиењето во ова време. Обидете се да потрошите помалку пари во овој период. Ќе ви помогне и ако сте смирени и учтиви со сопружникот, семејството и пријателите. Ова е добро време за деловни патувања. Во ова време не треба да правите ништо незаконски.

 • Донесувајте мудри финансиски одлуки
 • Внимавајте на физичкото здравје
 • Одржувајте врски лесно

Оваа огнена црвена планета останува во секој знак околу 40 дена. Тој носи позитивни резултати кога е во 3-та, 6-та и 11-та куќа од каде што е поставена Месечината во моментот на раѓање. Во другите куќи, т.е. 1, 2, 4, 5, 7, 8, 9, 10 и 12 куќа од Месечината може да има и негативно влијание. Еве детален преглед на тоа како транзитот на Марс може да влијае на вашиот живот врз основа на тоа која куќа ја зазема од наталната Месечина. Ако имате прашања за тоа како ова може да влијае на вас или на некој ваш близок, ве молиме побарајте целосна анализа на предвидување на хороскопот сега.