Транзит на сонцето – ефекти врз домородците во различни куќи

Сонцето е моќно небесно тело во ведската астрологија што може да донесе позитивни промени во вашиот живот. Ако се стави во вистинските куќи според вашата натална месечина, може да ве благослови со среќа и успех.

Започнете денес со ABC Nakshatra и видете како транзитот на Сонцето во ведската астрологија може да ви помогне да ги остварите вашите соништа. Нашите стручни ведски астролози во ABC Nakshatra се тука за да ве водат да го разберете транзитот на Сонцето во различни куќи според родената карта на Месечината.

Сонцето поминува околу 1 месец во секој знак пред да премине во следниот и му треба околу 1 година да патува низ целиот хороскопски круг. Овој пост ќе го покрие предвидувањето на транзитот на Сонцето во различни куќи во вашата Месечева карта. Ќе разбереме како транзитот влијае на староседелецот.

Ведските стручњаци за астрологија веруваат дека сонцето носи корисен резултира ако е сместен во одредени куќи од вашата карта за раѓање на Месечината. Овие куќи се 3-ти, 6-ти, 10-ти и 11-ти.

Се вели дека сонцето дава повеќе тешкотии во следните куќи – 1-ви, 2-ри, 4-ти, 5-ти, 7-ми, 8-ми, 9-ти и 12-ти кога транзитира од картата на Месечината.

Транзит на сонцето во првата куќа од вашата натална месечина (Месечева карта)

Ако Сонцето се пресели во куќата каде што е вашата натална Месечина, треба да внимавате на вашето здравје. Во тој период може да се појават некои проблеми со срцето, крвниот притисок или циркулацијата, главоболка и очите. Можеби ќе ви биде тешко да бидете мирни ментално и финансиски. Може да се намалат и вашето име и социјална положба. Ова е исто така период кога може да имате проблеми на работа. Треба да се обидете да останете смирени и да не влегувате во кавги со вашиот сопружник или други членови на семејството.

 • Треба да внимавате на вашето здравје
 • Останете во мир ментално и финансиски во овој период
 • Избегнувајте кавги со брачниот другар и членовите на семејството

Транзит на сонцето во втора куќа од вашата натална месечина (Месечева карта)

Кога Сонцето е во втората куќа од Месечината, ќе имате финансиски проблеми. Можеби ќе имате проблем да го контролирате вашиот темперамент и тоа може да доведе до семејна тензија или проблеми со пријателите. Не сакате да ја изгубите почитта. Не е добро време за позајмување или позајмување пари. Треба да избегнувате и ризични инвестиции и шпекулации. Треба да се грижите и за вашето здравје, бидејќи може да имате проблеми како главоболки, проблеми со очите, стрес итн. Исто така, треба да избегнувате патувања и прекумерно уживање.

 • Заштитете ги вашите финансии во овој период
 • Избегнувајте семејни тензии и финансиски проблеми
 • Чувајте го вашето здравје под контрола во овој временски период
 • Останете подалеку од ризични инвестиции

Транзит на сонцето во третата куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Ако Сонцето се пресели во 3-та куќа од каде што е поставена Месечината, ќе видите напредок во вашиот професионален живот. Можеби ќе добиете унапредување или покачување на платата во овој период. Ова е време кога ќе видите среќа и добро здравје. Сонцето ќе ви даде нова енергија да ги победите вашите непријатели.

Во овој период добивате добри резултати. Роднините, семејството и пријателите ве ценат и ве почитуваат. Се чувствувате добро и психички олеснето. Патувањето во ова време е исто така наградно. Може да поминете квалитетно време и со саканите.

 • Среќа и успех: Овој период во вашиот живот е време на среќа и напредок во бизнисот и кариерата
 • Семејството е на прво место: Вашето семејство ќе дојде пред кој било друг за време на оваа транзитна фаза. Поминете квалитетно време со нив
 • Здравствени прашања: Сонцето овде ви дава добро здравје, затоа грижете се за себе. Оние кои страдаат од хронични болести како артритис или астма треба да се консултираат со своите лекари за лекови кои одговараат на такви услови
 • Нови можности: Нов наплив на енергија за соборување на непријателите. Совршено време е да се подготвите за нови потфати, да завршите големи проекти

Транзит на Сонцето во 4-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Транзитот на Сонцето до четвртата куќа од Месечината може да предизвика одредени ментални тензии и грижи. Вашата слика и статус може да настрадаат поради оваа поставеност. Може да имате некои проблеми со постарите во ова време. Може да има и некои празнини во комуникацијата или недоразбирања со соработниците и вработените. Обемот на работа дома или на работното место е многу висок во моментов. Ова може да предизвика многу стрес. Исто така, се уште има проблеми со земјиштето и имотот. Треба да се обидете да избегнете какви било патувања токму сега. Може да има некои расправии со мајка ти. Сепак, погрижете се да не ги изгубите нервите. Ќе се фокусирате и на добивање работи што ви се лесни.

 • Ќе имате многу ментална напнатост и грижи во овој период.
 • Вашата слика и статус може да настрадаат поради оваа поставеност.
 • Може да има празнини во комуникацијата или недоразбирања со соработниците и вработените.
 • Обемот на работа дома или на работното место е многу голем во моментов, што може да предизвика многу стрес.
 • Чувајте го вашиот темперамент и одржувајте здрави односи со оние околу вас.

Транзит на сонцето во 5-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Сонцето ќе се пресели во 5-та куќа од наталната месечина (Табела на Месечината), може да почнете да имате некои проблеми на работа. Постарите луѓе може да почнат да ја преиспитуваат вашата работа. Непријателите и конкурентите може да се обидат да ви ги отежнат работите. Некои луѓе чувствуваат голем стрес во овој период. Треба да се обидете да избегнете какви било расправии. Ова може да ви помогне да останете здрави. Луѓето кои имаат проблеми со срцето или стомакот може да имаат повеќе здравствени проблеми во овој период.

Можеби ќе имате проблеми со вашиот сопружник или деца. Тоа е поради лошата енергија од планетите. Можеби ќе имате проблеми со власта или со владата. Сепак, треба да забележите и дека вашите креативни инстинкти сега се високи. Ќе поминувате време гледајќи серии филмови, читајќи книги или испробување нови работи онлајн или офлајн.

 • Останете пред конкуренцијата на работа
 • Избегнувајте стресни расправии со непријателите и членовите на семејството
 • Чувајте ги вашите здравствени проблеми под контрола
 • Преминете ги тешките моменти со сопружникот или децата

Транзит на Сонцето

Транзит на Сонцето во 6-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Поместувањето на Сонцето од Месечината до 6-та куќа се смета за добро. Овој период носи ослободување од здравствените проблеми и ги прави непријателите послаби. Севкупно е среќен и среќен период. Ќе имате успех со работата. Ова ќе помогне и во правни прашања. Исто така, ќе заработите повеќе пари и ќе стекнете нови пријатели. Ова е добро време за одење на патувања. Патувањата ќе поминат добро, особено ако се службени.

 • Во овој временски период ќе имате ослободување од здравствени проблеми.
 • Непријателите ќе ви бидат послаби и ќе имате успех во работата.
 • Ќе заработите повеќе пари и ќе стекнете нови пријатели.
 • Ова е добро време за службени патувања, бидејќи најверојатно ќе поминат добро.
 • Ви помага да останете приземјени и смирени.
 • Го подобрува вашиот фокус на задачите поврзани со работата.

Транзит на Сонцето во седмата куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Сонцето ќе се пресели во седмата куќа од Месечината, тоа носи некои предизвици во вашиот работен живот. Ова може да значи дека имате несогласувања со колегите и постарите. Ова може да го попречи вашиот напредок на работа. Луѓето се чувствуваат побеспомошни во овој период. Луѓето исто така се разболуваат почесто, особено ако имаат стомачни проблеми. Во овој период треба да се грижите и за здравјето на вашиот сопружник. Луѓето кои го имаат овој транзит на Сонцето доживуваат доцнење во постигнувањето на нивните цели во животот во овој конкретен месец. Ниту ова не е најдобро време за патување. Може да изгубите пари ако го направите тоа.

 • Останете на вистинскиот пат на работа во тешки времиња
 • Чувајте го вашиот сопружник здрав и среќен
 • Избегнувајте доцнења и загуби на патување
 • Добијте точни предвидувања само за овој месец

Транзит на сонцето во 8-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Доаѓаат тешки времиња кога сонцето се префрла во 8-та куќа од каде што е вашата месечина во вашата родна карта. Ова може да значи дека имате многу противење и некои правни прашања со кои треба да се справите. Треба да се грижите за себе додека Сонцето не е во оваа позиција. Може да имате проблеми со варењето, циркулацијата на крвта или купиштата. Треба да бидете внимателни и додека возите или пешачите. Постои поголема шанса да се случи несреќа во овој период. Може да настрада и вашата врска со сопружникот и членовите на семејството. Може да имате и некои непотребни трошоци и загуби.

 • Бидете проактивни да се грижите за себе во овој период
 • Користете методи за самогрижа за здравје и благосостојба
 • Преземете мерки на претпазливост за да спречите несреќи
 • Останете приземјени со вашето семејство

Транзит на Сонцето во 9-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Сонцето е во 9-та куќа од вашата натална Месечина, треба да бидете внимателни на работа. Можеби ќе бидете обвинети за нешто што не е вистина. Ова е тежок период за финансии. Можеби ќе потрошите премногу пари во овој период. Имате многу проблеми кои ве спречуваат да бидете мирни. Имате семејни и брачни проблеми, но и проблеми од вашите непријатели. Овие проблеми траат додека Сонцето не е во 9-та куќа од вашата натална Месечина. Имате и некои здравствени проблеми поврзани со градите, грлото, ‘рбетот, колената и колковите.

 • Овој транзит е за управување со вашите пречки и учење како да ги надминете.
 • Чувствувајте се повеќе поврзани со ситуациите околу вас
 • Разберете го вашиот вистински духовен потенцијал
 • Стекнете подлабоко разбирање за медитацијата и религиозните активности
 • Разберете ги здравствените проблеми со кои може да се соочите

Транзит на Сонцето во 10-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Транзитот на сонцето во 10-тата куќа од вашата месечина е многу добра работа во ведската астрологија. Ова е време кога ќе доживеете раст и профит без многу напор. Во ова време можете да добиете унапредување и зголемување на платата. Може да добиете и нови можности и признанија од постарите. Семејството и пријателите ќе ве почитуваат ако го направите ова. Луѓето во вашиот социјален круг исто така ќе мислат дека сте кул. Исто така, ќе добиете малку време да се одморите и да се чувствувате подобро.

 • Добијте унапредување и зголемување на платата во овој период
 • Нови можности и признание од вашите постари лица
 • Луѓето во вашиот социјален круг ќе мислат дека сте кул
 • Ќе добиете малку време да се одморите и да се чувствувате подобро

Транзит на Сонцето во 11-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Сонцето е во 11-тата куќа од Месечината. Ова значи дека ќе добиете многу благодарност од вашиот шеф. Сè уште има пари што треба да се заработат во бизнисот, а вашите изгледи за приходи стануваат подобри. Работата/бизнисот работи добро и можете да заработите повеќе пари за време на транзитот на Сонцето до 11-тата куќа. Постои можност да бидете унапредени или да ви биде покачена платата. Погрижете се да ја искористите секоја можност што ќе ви се појави. Ова е добро време да ги вложите вашите пари. Ќе заработите повеќе пари и ќе бидете поздрави. Во овој период треба да одите и на патувања бидејќи тие ќе бидат успешни. Од голема помош ќе ви бидат деловните патувања.

 • Постои шанса да бидете унапреден или да ви биде покачена платата.
 • Ќе заработите повеќе пари и ќе бидете поздрави, па можеби е совршено време за вложување средства.
 • Добро време за инвестирање од економска перспектива бидејќи луѓето имаат тенденција да имаат повеќе заштеди кога претходно биле успешни во своите инвестиции.
 • Добијте покачување на платата или унапредување. Заработете повеќе пари во ова време
 • И деловните и секојдневните патувања ќе бидат успешни

Транзит на Сонцето во 12-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Преселбата на Сонцето во 12-та куќа од Месечината не значи дека работите ќе ви одат добро. Треба да се обидете да избегнете брзање бидејќи има поголеми шанси за пречки и трошоци. Можеби ќе доживеете финансиски проблеми. Може да имате проблеми со спиењето и да се чувствувате под стрес.

Може да се разболите и со проблеми како стрес, стомачни проблеми, треска и проблеми со очите. Во овој период треба да избегнувате какви било расправии со вашиот сопружник. Обидете се да останете пријатели и не се карајте. Ова не е добро време за инвестирање во нешто ново. Сепак, транзитот на Сонцето до 12-та куќа ќе биде добар за вас ако одвоите малку време за медитација и бегање од секојдневниот животен хаос. Ако вежбате медитација, јога и духовна пракса, ќе видите одлични резултати.

 • Извлечете корист од духовната пракса која може да ви помогне со финансиските проблеми.
 • Останете ослободени од секојдневниот животен хаос со забавување и наоѓање мир во вашиот животен стил.
 • Ако се обидувате да го подобрите вашиот духовен начин на живот, тогаш зошто да не го искористите овој духовно поволен момент.

Транзитот на сонцето носи корисни резултати ако се стави во одредени куќи од вашата карта за раѓање на Месечината. Овие куќи се 3-ти, 6-ти, 10-ти и 11-ти. Се вели дека Сонцето предизвикува повеќе тешкотии во следните куќи – 1, 2, 4, 5, 7, 8h 9h 12 кога поминува од Месечевата карта. Ако имате прашања за тоа како ова може да влијае на вас или на некој ваш близок, ве молиме побарајте целосна анализа на предвидување на хороскопот сега.