Транзит на Јупитер – ефекти врз домородците во различни куќи

Јупитер во астрологијата претставува знаење. Ова значи дека Јупитер е одговорен за образованието, мудроста и религиозните учења. Сето ова им помага на луѓето да растат и учат, што е неопходно за духовен раст. Јупитер, исто така, укажува на принципот на раст во животот воопшто. Ова може да значи физички раст, ментален раст или социјален раст. Гуру (Јупитер) означува просперитет и среќа во животот.

Транзитот на Јупитер е важен затоа што оди наоколу 12 години за комплетирање на зодијачкиот круг. Кога ќе го промени знакот, неговото влијание може да се почувствува долго време.

На АБЦ Накшатра нашиот тим од стручни ведски астролози ќе ви помогне да го разберете вашиот транзит на Јупитер и што значи тоа за вас. Ќе обезбедиме персонализирани совети за тоа како да го искористите најдоброто од ова време и да ги максимизирате позитивните ефекти од транзитот на Јупитер, и што носи овој транзит за вас според вашата куќа од вашата карта на натална месечина.

Транзит на Јупитер во 1-ва куќа од вашата натална месечина (Месечева карта)

Кога планетата на растот и ширењето, Јупитер се преселува во вашата прва куќа. Тоа значи дека ќе се соочите со некои предизвици во животот, но и ќе имате можности за успех! Во овој период можете да се занимавате со духовност или други потфати бидејќи е многу позитивно време да се вложите целосно во нешто големо.

Мајчинот, исто така, развива еден вид страв и се соочува со проблеми со вознемиреност, така што практикувањето на духовноста природно помага во ова време.

 • Подобрете го вашето ментално здравје
 • Поттикнете доблесни определби
 • Промовира духовни определби
 • Отфрлете ја анксиозноста преку духовноста

Транзит на Јупитер во втора куќа од вашата натална месечина (Месечева карта)

Кога планетата на надежта и ветувањето, Јупитер ќе се пресели во вашата втора куќа од наталната Месечина, што значи дека ќе станете попозитивни! Може да забележите зголемување на богатството, други придобивки како слава или признание од општеството во целина за проект што го започнувате сега – ова е всушност еден од оние моменти кога е добро да започнете со нови проекти бидејќи се чини дека има доволно сигурен успех!

И вашите семејни односи би требало значително да се подобрат. Ако сте во брак, големи се шансите да имате бебе во овој временски период.

 • Зголемување на богатството и други придобивки
 • Добро време за започнување на нови проекти
 • Семејните односи се подобруваат
 • Здравјето станува подобро

Транзит на Јупитер во третата куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Некои предизвици може да се појават кога Јупитер ќе се пресели во третата куќа од каде што се наоѓа Месечината во моментот на вашето раѓање. Вашиот бизнис може да забави поради некои пречки. Ова не е добар период за вашите финансии – може да изгубите пари.

Може да имате и некои проблеми со вашиот работодавец во ова време. Може да страдаат и вашите односи со браќата и сестрите и пријателите. Во овој период треба да внимавате на вашето здравје. Може да одите на кратко религиозно патување или повеќе да се вклучите во духовни активности во овој период.

 • Ќе имате забавување во деловното работење, но тоа е само привремено
 • Внимавајте на вашето здравје во овој период бидејќи може да бидете поподложни на болести
 • Ова не е добар период за финансии, но не грижете се, на крајот од тунелот секогаш има светлина
 • Соочете се со животните борби со поголема храброст и самодоверба
 • Искористете ја вашата духовност како средство за да се издигнете над предизвиците

Транзит на Јупитер во 4-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Јупитер се движи во 4-та куќа од Месечината. Ова може да значи мешани резултати за вас. Треба да се обидете да останете пријателски расположени со семејството и роднините. Имотните работи можеби не одат толку добро, па најдобро е да ги избегнувате засега. Треба да бидете внимателни и кога возите или патувате бидејќи може да има некои проблеми. Внимавајте и со трошоците, за да не се задолжувате. Можеби вашиот однос со мајка ви не е толку добар, затоа внимавајте и на тоа.

 • Останете смирени и избегнувајте стрес
 • Бидете внимателни за имотните работи
 • Грижете се за финансиите и избегнувајте долгови
 • Посветете повеќе внимание на вашата врска со мајка ви

Транзит на Јупитер во 5-та куќа од вашата натална месечина (Месечева карта)

Кога Јупитер ќе се пресели во 5-та куќа од вашата натална Месечина, ќе видите многу позитивни промени во вашиот живот. Ова е добро време за љубов, сочувство и деца. Исто така, ќе имате повеќе поддржувачи од вообичаено и вашата позиција во општеството ќе се подобри. Вашата духовна страна исто така ќе биде посилна во овој период. Ова е добро време да заработите пари преку инвестиции или шпекулации. Во овој период би требало да се подобри и вашата финансиска состојба. Слободните може да запознаат некој посебен во овој период. Ова е исто така добро време за учење.

 • Позитивни промени во љубовта, децата, финансиите и духовноста
 • Добро време за инвестиции или шпекулации
 • Слободните може да запознаат некој посебен
 • Одлично време за учење и подобрување на вашето знаење

Транзит на Јупитер

Транзит на Јупитер во 6-та куќа од вашата натална месечина (Месечева карта)

Преселувањето на Јупитер во 6-тата куќа од Месечината во вашата натална карта е малку незгодно. Ова значи дека можете да очекувате здравствени проблеми, трошоци, долгови и проблеми со соработниците и вработените во овој период. Треба да бидете внимателни во овие области за да не бидете премногу под стрес.

Треба да внимавате и на кражба, бидејќи вашите конкуренти може да се обидат да ви наштетат во овој период. Би било мудро да се држите настрана од какви било сомнителни активности или тепачки, бидејќи може да завршите во правни проблеми.

 • Внимавајте на вашите трошоци
 • Останете подалеку од правни проблеми
 • Не под стрес
 • Подгответе се за тешкотии, не дозволувајте тоа да ве фати на стража

Транзит на Јупитер во 7-ма куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога планетата Јупитер ќе влезе во вашата 7-ма куќа од каде што Месечината е позиционирана при раѓањето, почнувате да чувствувате олеснување во одредени области. Деловните луѓе можат да бараат нови партнерства, а постарите ќе станат поразбирливи и со вас – додека уживаат добро здравје!

Во овој период се случуваат и некои плодни патувања кои ги одржуваат работите возбудливи, но има едно нешто што навистина се издвојува: изгледите за брак стануваат посилни од кога било досега, бидејќи изгледаат како идеален спој направен од самиот космос.

 • Позитивна промена во здравјето, врските и изгледите за работа
 • Гледа поттик во деловните партнерства
 • Ужива во зголемено дружење со пријателите
 • Зголемени можности за брак
 • Односот на децата се подобрува

Транзит на Јупитер во 8-та куќа од вашата натална месечина (Месечева карта)

Јупитер се движи во вашата 8-ма куќа од Месечината. Ова значи дека ќе треба да работите повеќе од порано, но со дополнителен напор доаѓа и успехот! Може да потрошите повеќе пари и да патувате многу во овој период, што може да донесе некои неочекувани проблеми во бизнисот или здравјето; сепак, овие предизвици можат да создадат големи можности доколку се постапуваат правилно.

 • Ќе бидете успешни со многу напорна работа
 • Изградете мрежа за поддршка на семејството и пријателите
 • Бидете повеќе внимателни на вашето здравје
 • Избегнувајте големи расправии со семејството и пријателите
 • Преземете ја контролата врз правните работи

Транзит на Јупитер во 9-та куќа од вашата натална месечина (Месечева карта)

Јупитер е господар на Стрелец. Кога ќе се пресели во 9-та куќа од местото каде што сте родени, се чувствува сосема како дома. Ова е одлично време за професионален развој. Се подобрува и вашата финансиска состојба, а исто така се подобрува и односот со вашиот шеф. Всушност, можете да добиете и зголемување или унапредување за време на транзитниот период. Јупитер исто така носи благослови на мудреците и менторите. Во овој временски период се случуваат многу религиозни активности. Ова е добар период и да се врзете! Можеш и во странство!

 • Добијте зголемување или промоција за време на транзитниот период
 • Благослов на мудреците и менторите
 • Добар период за врзување на јазолот
 • Може да оди и во странство

Транзит на Јупитер во 10-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Кога Јупитер ќе се пресели во 10-тата куќа од вашата натална Месечина, тоа носи негативно размислување и емоции во вашиот ум. Се чувствувате емотивно незадоволно поради неостварени желби. Најдобро би било да избегнете какви било конфликти со постарите и семејството во овој период. Можна е и одредена загуба во имотните работи. Ова може да доведе до психички нарушувања, па затоа би било добро да бидете трпеливи и смирени. Исто така, би било добро да ги посетите верските места во овој период.

 • Останете смирени и трпеливи
 • Размислете за посета на религиозни места за да се поклонувате
 • Внимавајте на конфликтите со постарите и членовите на семејството
 • Избегнувајте какви било непријатни работи во имотните работи

Транзит на Јупитер во 11-та куќа од вашата натална месечина (Табела на Месечината)

Ако Јупитер се пресели во 11-тата куќа од каде што е позиционирана вашата натална Месечина, ќе стекнете голема почит и престиж. Вашите деца ќе бидат поддршка и љубов во овој период. Ќе имате успех во вашите напори и ќе ја соборите секоја опозиција. Ќе уживате и во многу материјални удобности како што се луксуз, накит, возила и имот. Ќе ви се исполнат и желбите во љубовните работи. Вашите приходи ќе се зголемат, а исто така и профитот во бизнисот. Веројатно ќе имате и добра социјална репутација.

 • Успех во кариерата
 • Среќа во врските
 • Богатство и просперитет во материјалистичките работи
 • Општествено признание

Транзит на Јупитер во 12-та куќа од вашата натална месечина (Месечева карта)

Кога Јупитер ќе се пресели во 12-та куќа од Месечината, тоа носи мешани резултати. Во овој период ќе потрошите повеќе пари, но ќе ги трошите и на духовни активности. Во овој период треба да се држите подалеку од вашиот дом и деца и да уживате во мир и тишина. Вашиот интерес за духовноста веројатно ќе се зголеми во овој период. Можеби ќе треба да направите и некои долги патувања. Овој период може да биде тежок и за деловни работи, па бидете внимателни.

 • Чувајте го вашиот живот во рамнотежа користејќи ја енергијата на Јупитер за интроспекција и контемплација
 • Останете подалеку од дома и деца во време на промени
 • Смирете ја вашата вознемиреност во духовноста
 • Патувајте на нови, далечни места за креативност и инспирација

Транзитот на Јупитер е важно време кое може да има трајно влијание. Ако сакате да го искористите најдоброто од ова време, најдобро е да добиете детално извештај за предвидување од нашиот стручен ведски астролог во ABC Nakshatra.

Ќе научите како транзитот на Јупитер влијае на вашиот живот и што треба да правите кога ќе го промени знакот. Оваа информација е собрана од долгогодишно искуство од нашиот тим на експерти, затоа не пропуштајте! Кликнете овде за да го добиете вашиот извештај денес!