Што е Нади Дош? Лекови на Нади Доша

Што е Нади Дош? Лекови на Нади Доша

Нади Доша е санскритски термин што во превод значи „проблем на каналот“. Оваа состојба се јавува кога енергијата на Месечината влијае на протокот на вата во вашето тело. Вата е одговорна за сите движења, вклучувајќи ја и циркулацијата на крвта. Ако ја имате оваа состојба, таа може да влијае на вашето здравје и благосостојба бидејќи ја намалува или запира вашата способност за слободно движење! Кои се некои лекови? Прочитајте за да дознаете повеќе!

Нади доша е планетарен транзит или под-период предизвикан од протокот на енергија низ нечии нади кои се попречуваат. Во човечкото тело има 3 Нади, познати и како Шат чакри („Тркалото на стоте енергетски канали“). Кога ќе се блокира протокот на енергија низ која било од надиите, тогаш таа нади се нарекува и Нади доша.

Првата нади или Шат Чакра се нарекува Аади Нади и го претставува елементот Ваата (воздух). Во човечкото тело, Аади Нади започнува од дното на стапалата и завршува на врвот на главата. Вториот е Мадја Нади и го претставува елементот Пита (оган). Мадја Нади започнува од врвот на главата и надолу до дното на стапалата, претставувајќи го протокот на енергија во двете насоки; од врвот до дното, како и од дното кон врвот. Третиот Нади се вика Антја Нади и го претставува елементот Кафа (вода). Во човечкото тело, Антја Нади започнува од врвот до дното на стапалата и завршува на дното на главата.

Нади доша е дисхармонија во енергетскиот канал, што може да предизвика болести и го спречува вашето тело да работи правилно.

Според астрологијата, ако некој Нади доша е блокиран или протокот на енергија се наруши во тој конкретен нади, тоа нема да дозволи поединецот да ја постигне својата цел или да го попречи неговиот напредок кон постигнување успех. Тоа, исто така, предизвикува здравствени проблеми поврзани со тој конкретен Нади.

 1. Аади Нади (Ваата) доша – Планетарен транзит или потпериод во нечиј живот во однос на Аади Нади (Ваата) доша се предизвикува кога Земјата ќе дојде помеѓу Сонцето и Месечината. Тоа е она што предизвикува затемнување во однос на Ваасту Шастра. Кога ова ќе биде предизвикано, ќе бидат погодени куќите кои се куќи на Ваата (Северо-Исток и Север). Овие куќи се нарекуваат Рајара Стана или позиција на Старата Месечина во Ведската астрологија. Дошата Аади Нади (Ваата) може да биде предизвикана и поради затемнување надвор од Рајара Стана. Кога тоа ќе се случи, може да предизвика Јогини Доша. Овие куќи се нарекуваат Јамаганда Стана или позиција на млада месечина во ведската астрологија.
 2. Мадја Нади (Пита) доша – Планетарен транзит или под-период во животот во однос на Аади Нади (Ваата) доша се предизвикува кога Сонцето доаѓа помеѓу Земјата и Месечината. Тоа е она што предизвикува затемнување во однос на ведската астрологија. Кога ова ќе биде предизвикано, ќе бидат засегнати куќите што се куќи на Пита (Исток-Југ). Овие куќи се нарекуваат Чатуртамса Станам или позиција на четвртина месечина во ведската астрологија. Дошата Мадја Нади (Пита) може да биде предизвикана и поради затемнување надвор од Чатуртамса Станам. Кога тоа ќе се случи, може да предизвика Јогини Доша. Овие куќи се нарекуваат Дасамса или позиција на Месечината Деканат во Ведската астрологија.
 3. Антја Нади (Кафа) доша – Планетарен транзит или под-период во животот во однос на Антја Нади (Кафа) доша се предизвикува кога Сонцето доаѓа помеѓу Земјата и Марс. Тоа е она што предизвикува затемнување во однос на ведската астрологија. Кога ова ќе биде предизвикано, ќе бидат погодени куќите кои се куќи на Кафа (Запад-Север). Овие куќи се нарекуваат Саптамса или позиција на седум месечини во ведската астрологија. Антја Нади (Кафа) доша може да биде предизвикана и поради затемнување надвор од Саптамса. Кога тоа ќе се случи, може да предизвика Јогини Доша. Овие куќи се нарекуваат Дасамса или позиција на Месечината Деканат во Ведската астрологија.

Некои од здравствените проблеми кои можат да бидат предизвикани поради Нади доша:

 • Аади Нади (Ваата) доша – Срцеви заболувања, депресија, анксиозност, болки во коските и други проблеми поврзани со коските, проблеми со зглобовите и коските, проблеми со крајниците, модринки на телото.
 • Мадја Нади (Пита) доша – Кожни болести како акни и мозолчиња, рак на крв итн., Ако Пита е многу отежната од Марс, може да доведе до рак на црниот дроб.
 • Антја Нади (Кафа) доша – Проблеми со респираторниот систем како астма, болести на горниот респираторен тракт како настинка, конгестија на синусите итн., Рак на лимфниот систем.

Лекови за отстранување на Нади Доша

Кој е најдобриот начин да се ослободите од лошата Нади? Можете да го направите тоа преку астрологија или други средства. Бевме во можност да понудиме ослободување од оваа доша, нудејќи информации за тоа како можете да ги отстраните вашите проблеми со помош на стручњак, како и обезбедување лекови кои се и евтини и ефикасни!

Следниве лекови се препорачуваат за лица кои се под влијание на Нади Доша:

 1. Употреба на корективни/поправни скапоцени камења или астролошка јантра, како светски познатата „Sampurna Vivah Sukh Yantra“ на нашиот глобално познат астролог Анкит Шарма од Индија.
 2. Редовно пеење на Махамритунџаја мантра.
 3. Давање донации на житарки, облека, крави, итн., за сиромашни и сиромашни луѓе или брамански семејства.
 4. Омажување на запросената девојка прво за Господ Вишну, а потоа за сопругот што таа го посакува.
 5. Усвојување начин на живот на одржување на мирот, соработката и великодушноста во брачниот живот.

Ја молиме Маха Лакшми Матаџи за сите оние кои страдаат од проблеми како такви и им посакуваме многу среќа. Нека нивниот брачен живот биде полн со среќа и мир.

„Кога барате авторитетен астролошки извештај, тешко е да се победи ABCnakshatra.com! Нашиот извештај вклучува ведски астролошки предвидувања и 100% ефективни лекови, кои се познати како едни од најточните во цела Индија.

 • Персонализираниот извештај на Lal Kitab на ABCnakshatra.com ќе ви помогне да го пробиете вашиот пат низ животот со 100% точност – загарантирана! Добијте го пакетот извештаи за ведска астрологија за целосно разбирање за тоа што се случува и во минатото и во иднината за да обезбедите мир на умот сега или подоцна кога е најважно
 • Математиката е добра, но уште поважно се и нивните лекови кои работат брзо без никакви несакани ефекти, бидејќи сите тие се природни хомеопатски третмани кои потекнуваат директно од древните списи како Ведите.
 • ABCnakshatra.com ви носи и персонализиран извештај за астрологија Lal Kitab преку кој може да се направи секое предвидување за нивниот живот заедно со 100% ефективни лекови за себе.

Што е Нади Дош Лекови на Нади Доша ABC Nakshatra Astrology